Angelina van Sas (45, croupier en medewerker viskraam, samenwonend ) uit Amersfoort gooit werkelijk óveral kaas overheen.
“Ik ben gewoon een kaaskop, altijd al geweest.
Maar nog steeds: als er geen kaas op zit, vind ik het minder lekker. Het is gewoon een tic. Chili con carne? Kaas eroverheen. Een gebakken ei? Kaas. Pasta met tonijn en mét geraspte kaas. Zo ook over de Griekse schotel met lamsgehakt. Of het nou feta, Hollandse kaas of parmezaan is, bij mij is er geen maaltijd zonder kaas. Mijn koelkast staat altijd vol met zakjes en plakken kaas. En mocht het een keer onverhoopt op zijn, ren ik naar beneden, want ik woon boven een supermarkt.
Alleen ben ik niet zo gek op blauwader kaas, omdat de smaak vaak zo overheersend kan zijn. Ook met een kaasplank ná het eten heb ik niet zoveel.
Mijn vriend is niet zo gek op kaas als ik, maar lust het gelukkig ook wel. En eerlijk? Het is natuurlijk niet waarom het draait in een relatie, maar iets met iemand die geen kaas lust zou ik wel moeilijker vinden.
Door: Merel Brons
Beeld: Carmen Kemmink