Van Sas is ook vrijwilliger bij de voedselbank. ,,Ik wilde graag wat betekenen voor de maatschappij.” (Eigen foto)

Het vele vrijwilligerswerk is haar werkgever ook opgevallen. ,,Begin dit jaar kreeg ik van een collega de vraag of ik aangedragen wilde worden voor de Community Engagement Award. Die prijs is bedoeld voor een betrokken medewerker van een casino in Europa die iets uitzonderlijks heeft gedaan binnen hun gemeenschap voor het grotere goed.” Daar stond Van Sas wel voor open.

Ik dacht: ‘gaat dit over mij?’

ERKENNING Na een maand wachten, hoorde ze dat ze genomineerd was. Ze vloog naar Londen, waar de uitreiking plaatsvond in het Tower Hotel. ,,Toen de uitreiking begon en ik aan tafel zat, werd ik wel heel zenuwachtig. Ik was aan het afwachten totdat de winnaar van mijn categorie benoemd werd.” Toen het eenmaal zover was en de winnaar aangekondigd werd, hoorde Van Sas het woord ‘croupier’ vallen. ,,Ik dacht: ‘gaat dit over mij?’ Ik was de enige croupier in deze categorie.” Als het hoge woord eruit is, kan Van Sas haar geluk niet op. ,,Het is een erkenning van mijn daden”, vertelt ze.

Als het verhaal haar collega’s en familie bereikt, ontploft haar telefoon. ,,Iedereen vond het superleuk. Ik kon het zelf ook nog niet bevatten. De Amersfoortse Angelina is nu gewoon in Londen.” Eenmaal bij terugkomst was ze weer aan het werk in de viskraam. ,,Een klant zei dat hij me gemist had en vroeg waar ik was geweest, waarop ik antwoordde: ‘Ik was even mijn prijs ophalen in Londen.’ Ik kreeg een heel verbaasd gezicht terug toen ik het hele verhaal vertelde. Mensen verwachten dit totaal niet.”

door Marit Bos